De Nacht van Vlaanderen en het goede doel

De Nacht van Vlaanderen en het goede doel


Met vzw De Nacht koppelen we elk jaar een goed doel aan de Nacht van Vlaanderen. In 2024 wordt dat Think Pink. Deze nationale borstcampagne vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert dan ook wetenschappelijk onderzoek naar de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 

1 vrouw op 8 krijgt borstkanker. Elk jaar horen meer dan 10.500 mensen dat ze borstkanker hebben. Vrouwen én mannen, want 1 lotgenoot op 100 is een man. Elke dag sterven 7 lotgenoten aan de ziekte.

Daarom vraagt Think Pink als nationale borstkankercampagne meer aandacht voor borstkanker, financiert Think Pink wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouw bestrijdt en onderstreept Think Pink het belang van screening. Want hoe sneller borstkanker opgespoord wordt, hoe beter de genezingskansen. Een boodschap van levensbelang.

 

BEWEGEN GEEFT LEVEN

 

Wat veroorzaakt borstkanker? Daarnaar voeren wetenschappers voortdurend onderzoek uit. Onderzoek bewees al dat gezonde voeding en voldoende bewegen het risico op borstkanker kunnen terugdringen. Daarom hecht Think Pink zoveel belang aan bewegen: het is een belangrijke preventiemaatregel, maar speelt ook een cruciale rol tijdens het herstel.

 

THINK-PINK GEEFT BORSTKANKER GEEN KANS

 

Als nationale borstkankercampagne heeft Think-Pink vier duidelijke doelstellingen:

  • Informeren over borstkanker,
  • Sensibiliseren over het belang van screening,
  • Innovatief en heel concreet wetenschappelijk onderzoek rond borstkanker financieren
  • Zorg- en nazorgprojecten ondersteunen.

 

Die doelstellingen maakt Think Pink waar via drie fondsen. Zo helpt het Geef om Haar Fonds mannen en vrouwen bij de aankoop van een pruik of mutsje. Met een klein gebaar of extra steun wil het Share your Care Fonds het leven met of na borstkanker makkelijker maken, in en buiten borstklinieken. En het SMART Fonds van Think Pink financiert wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe methodes voor opsporing, behandeling en nazorg van borstkanker in België.

 

 

Als deelnemer aan de Nacht van Vlaanderen heb je de keuze om een éénmalige donatie te doen bij je inschrijving via de Nacht van Vlaanderen of je kunt ervoor kiezen om volledig in de kleuren van Think pink mee te wandelen of lopen. Schrijf je in dat geval in via de site van Think Pink en zamel fondsen in op een persoonlijke actiepagina. Samen staan we sterker! Meer info en inschrijvingen: bit.ly/ThinkPink_NachtVanVlaanderen2024

 

Bovendien hebben we ook het engagement opgenomen om de ecologische voetafdruk van onze organisatie te compenseren door bomen aan te planten. Samen met Natuurpunt Torhout hebben we in november 2021 een eerste bosje met ruim 1300 bomen en struiken laten aanplanten in de buurt van Groenhove Bos.

Door 2 euro extra te betalen bij jouw inschrijving, geef je een steuntje aan beide initiatieven.