Nieuwjaarsreceptie vzw De Nacht


- Patiëntenvereniging Pulmonale Hypertensie vzw kreeg als 'goed doel 2019' een cheque van € 1 000 ter ondersteuning van het fundamentele onderzoek naar de behandeling van deze aandoening in het UZ van Leuven. (foto) Conny Verhoye en Roland Loose namen de cheque in ontvangst.

- 4 deelnemers die vorig jaar 'De Nacht' hielpen met het delen van berichten op sociale media kregen als beloning een levenslange gratis deelname aan De Nacht van Vlaanderen: hun namen zijn: Nancy Huys (Wingene), Carline Deseyn (Deerlijk), Alain Steelant (Marke) en Frederik Ameloot (Veldegem)

- Voor het eerst wordt bij de start van de inschrijvingen een maximum aantal deelnemers ingevoerd: op de 42 km Renault Wandeltocht worden maximaal 1500 tickets verkocht. Voor alle andere onderdelen en afstanden geldt geen beperking en hopen de organisatoren dit jaar de kaap van 8000 deelnemers te ronden!

- vzw De Nacht zal samen met stad Torhout een actie starten met de bedoeling 1000 bomen aan te planten in de loop van de komende vier jaar. Dit 'Nacht van Vlaanderen Bos'  kadert ook in een campagne om zo milieuvriendelijk mogelijk te organiseren en de ecologische voetafdruk van dit massagebeuren tot een minimum te beperken.