Alternatieve Nacht


Beste Sportievelingen,

Vrijdag 20 juni 2020 moest een sportieve hoogdag worden in Torhout, met de organisatie van de 41ste Nacht van Vlaanderen... Helaas, het coronavirus gooide roet in het eten en dus staan er dit jaar geen 7700 lopers en wandelaars aan de start in Torhout.

Tijdens de coronacrisis heeft iedereen geleerd om van de nood een deugd te maken. Ook vzw De Nacht heeft door het wegvallen van de praktische organisatie een virtueel alternatief uitgewerkt voor iedereen die lopend of wandelend uit zijn kot wil komen in de loop van de komende maanden, let wel, steeds mits naleving van de maatregelen die genomen werden door de overheid, zoals maximaal per drie lopen en alle voorschriften rond "social distancing" te respecteren.

Voor het wandelen werd een lus van 10 km uitgestippeld in de richting van Groenhove Bos, de traditionele blikvanger in de 10 km Mininacht. Om de 'stevige stappers' te plezieren, werd aan die lus een drietal uitbreidingen van 10 km gekoppeld die even goed apart gestapt kunnen worden. Er is een Vrijgeweid uitbreiding richting Baliebrugge, een Veldegemse Krakkepad wandellus en ten slotte een uitbreiding van 10 km op de Vrijgeweid wandellus die we de Watermolenlus gedoopt hebben. Het is NIET de bedoeling dat die wandellus(sen) op één bepaald moment of door grote groepen gezamenlijk afgestapt worden. Het is een vrij aanbod om op grote stukken van het traditionele Nacht van Vlaanderen wandelparcours een eigen wandelroute uit te tekenen van 10 tot 40 km in de loop van de zomermaanden. (voor alle details: zie onderaan)

Ook voor de lopers werd een parcours van 10 km uitgetekend, maar het moet duidelijk zijn dat dit GEEN wedstrijd is! Er worden geen T-shirts, noch medailles verdeeld, geen rangschikking opgemaakt, geen bevoorrading gegeven, geen seingevers opgesteld. 

Vat dit aanbod dus op zoals een gewone trainingsloop, ook en vooral mits naleving van het verkeersreglement.

Na deze 10km volgt er ook de 21km, 42km en 100km die we op onze facebookpagina zullen plaatsen. Je hoeft je uiteraard niet speciaal naar Torhout te verplaatsen, je kan dit ook in je eigen omgeving doen. Registreer je wel bij de STRAVA-groep van de NVV.

Hoe volg je het juiste parcours voor de 10km voor lopers?

De kaart is te vinden op https://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2117856 waar je ook de gpx kan downloaden via "export" (linksboven, net onder de titel).

Op  https://www.strava.com/clubs/NVWVI10K vind je ook alle straatnamen bij de STRAVA-club NVV 10km. 

Alle info over de niet-bepijlde wandellussen van de 10km en de 20km vind je hier, info over de wandellussen van de 30km en 40km vind je hier. Op de site van Torhout Vandaag en op het online vakantieaanbod van stad Torhout.

Deel achteraf gerust jouw prestatie of commentaar op onze facebookpagina's (wandelen en lopen) op Strava of andere sites. Mocht je nog vragen hebben stuur je voor het lopen een mailtje naar amos@telenet.be of voor de wandellussen naar dirk.verduyn@skynet.be.

Hou jullie goed, blijf bewegen en zorg voor elkaar. De organisatie van de Nacht van Vlaanderen denkt aan alle sportievelingen!

Groetjes

vzw De Nacht